Saskia de Nijs

SASKIA DE NIJS

Saskia zingt al haar hele leven, wie niet? Van het meeblèren op Kinderen voor Kinderen, naar meeblèren op Doe Maar, naar The Doors en eerste soort-van-blues ervaring Jimi Hendrix. Toen er tijdens een jamsessie een plekje bij de microfoon vrijkwam, sprong ze als 16-jarige op het podium en zong uit volle borst "Hey Joe". Het begin van een zangcarrière.

Rock-'n-roll en funk in Gorcum, pop, soul, disco en punkmetal in Arnhem, een musicalgerichte zangopleiding in Hilversum, progressieve rock in Utrecht en countrybluesrock in Tiel. En op een jamsessie hier en daar improviseerde ze er op los op met wat blues schemaatjes.

Tot ze een paar jaar terug in een bluesband bij Rotterdam belandde en uitgerekend door de 18-jarige gitarist gewezen werd op de muziek van Big Mama Thornton, Koko Taylor, Buddy Guy, Willie Dixon, Elmore James, Robert Johnson en meer en meer en meer...

Die band heeft het helaas niet lang gered, maar de blues bleef  en ze  is op zoek gegaan naar bluesmaatjes om lekkere bluesmuziek mee te maken. En die vond ze bij de Wildmen Bluesband!